Dyrenes Beskyttelse - Gør en forskel for tusindvis af dyr
Dyrenes Beskyttelse er et uundværligt bekendtskab for enhver dyreejer.
Har du en lige så stor kærlighed til dyr, som vi har, og ønsker du at gøre en forskel for alle de dyr, der har haft en hård start på livet, så bør du fortsætte læsningen. Vi vil herunder komme nærmere ind på, hvad Dyrenes Beskyttelse er for en forening, og hvorfor der er hårdt brug for, at endnu flere støtter op.
Hvad er Dyrenes Beskyttelse?
Ligger vi først og fremmest ud med at kigge nærmere på, hvad Dyrenes Beskyttelse egentlig er for en størrelse, så er det kort fortalt en forening, som varetager dyrenes interesser. Med andre ord hjælper foreningen dyr, som af den ene eller anden årsag er havnet i en situation, hvor assistance er nødvendigt.
Har du eksempelvis nogensinde tænkt over, hvem der kommer ud og hjælper, hvis et dyr ligger og lider som følge af en ulykke? Hver dag modtager Dyrenes Beskyttelse over 300 opkald fra danskere, som rapporterer om tilskadekomne dyr. I disse tilfælde går foreningen ind og hjælper disse dyr, som i bund og grund er efterladt til sig selv.
Har du endvidere tænkt over, hvad der sker med de dyr, som stik mod al fornuft efterlades af ejerne? Det kan enten ske ved, at dyrene bliver efterladt ved et dyreinternat eller et tilfældigt sted. Her går Dyrenes Beskyttelse igen ind og tager hånd om det givne dyr. De passer og plejer det, så det på et senere tidspunkt kan få et nyt hjem med en familie, der lover at elske og tage sig af dyret på bedst mulig vis. Hver dag finder 17 dyr fra foreningens internater et nyt hjem.
Overordnet set beskæftiger Dyrenes Beskyttelse sig med nedenstående tre hovedområder:
- Dyreredning - eksempelvis ved hjælp af dyreambulancer og internater.
- Mad + forbrug - her kigges der meget på de politiske aspekter af fødevareproduktion.
- Dyr + mennesker - her forsøger man blandt andet at mindske svig af kæledyr.
Historien bag Dyrenes Beskyttelse
Kigger man lidt mere historisk på foreningen, så er der tale om en frivillig forening, der er finansieret ved hjælp af private midler. Selve foreningen blev etableret tilbage i 1875. Dyrenes Beskyttelse har et stort netværk af frivillige i hele Danmark, som er klar til at træde til, når der er brug for det.
Sådan kan du hjælpe
Har du et brændende ønske om at hjælpe de hunde, katte og mange andre dyr, som ikke er i stand til at tage vare på sig selv, så er der flere forskellige muligheder. Vi har listet de mest gængse op herunder:
- Bliv internatfrivillig - dette indebærer alskens slags opgaver. Du vil derfor kunne blive sat til alt fra at gå ture med hunde til at passe nyfødte kattekillinger.
- Bliv dyreredder - dette indebærer oplæring og uddannelse. Derefter vil du være i stand til at komme med ud i dyreredningsbilen.
- Bliv kredsformand eller -assistent - ønsker du at tage dig af lokale dyreværnssager og dermed påvirke det politiske aspekt af dyrevelfærd, så er dette den perfekte chance.
- Støt økonomisk - der er behov for økonomiske midler, for at Dyrenes Beskyttelse kan fortsætte det gode arbejde, der bliver lagt for dagen. Der er både mulighed for at støtte privat og via erhverv.
- Skriv under - giv din mening til kende via de underskriftsindsamlinger, som foreningen bruger til at sætte dagsordenen for den politiske debat på området.
Der er rig mulighed for at hjælpe, hvis du ønsker at gøre en forskel for alle hunde, katte og andre dyr herhjemme.
Kontaktinformationer til Dyrenes Beskyttelse
Herunder kan du se, hvordan du kan komme i kontakt med foreningen, hvis du skulle sidde tilbage med spørgsmål.
Dyrenes Beskyttelse
CVR: 21707414
Sekretariat: Buddingevej 308
2860 Søborg
Telefon: +45 33287000
Mail: db@dyrenesbeskyttelse.dk